Arama
Arama Sonuçları
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Kastamonu'daki Kayak Merkezi'nde tatil yoğunluğu sürüyor
Önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk devam etti.
Kastamonu’da kar yağışı devam edecek mi?
Meteoroloji’nin hava sıcaklıklarının düşeceği yönünde tahminde bulunduğu Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerine doğru başlayan kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
En yaşanabilir şehirler açıklandı: listede Kastamonu yok
ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesini yayınladı. Yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıralayan derginin elde ettiği sonuç ise ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıkardı. Açıklanan listeye göre, Kastamonu listede bulunamadı
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Kastamonu Merkez'de Nereye Gidilir? Kastamonu Merkez'de Gezilecek Yerler
Kastamonu Merkez, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Peki Kastamonu'da nereye gidilir? Kastamonu'da nerede gezilir? işte Kastamonu Merkez'de gezilecek yerler
Nisan sonunda Ilgaz’da kar devam ediyor
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan “Sen Anadolu’nun yüce bir dağısın” dizeleriyle türkülere konu olan Ilgaz Dağında, Nisan ayının son günleri olmasına rağmen kar yağışı etkiliyor. Ilgaz Dağında kar kalınlığı şu anda 5 santimetreye ulaştı.
Merkez ilçede bir garip tartışma…
AK Parti ve CHP Merkez İlçe Başkanları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden ilginç bir polemik yaşandı.
Depremzede doktorlar kayak yaparak stres attı
Kahramanmaraş merkez üslü depremlerden etkilenen illerde görev yapan doktorlar, görevlerinin bitmesinin ardından Ilgaz Dağı'nda kayak yaparak moral buldu.
Ilgaz'da kar kalınlığı 50 santime ulaştı
Kış mevsiminde yağışların normallerin altında olduğu Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ilgaz Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar ise kayak yapma fırsatı buldu.
Yarıyıl tatilinin son günü Ilgaz'da değerlendirildi
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar kayak merkezlerine akın etti. Çocuklar yarıyıl tatilinin son gününde kızaklarla karın tadını çıkarttı.
Soluğu Ilgaz Dağı'nda aldılar
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ise soluğu Ilgaz Dağı'nda aldı.
Ilgaz'da en sessiz yarıyıl tatili…
Kastamonu- Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda, kayak merkezlerindeki pistlerinin açılmaması sebebiyle en sessiz yarıyıl tatili yaşanıyor.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
‘Büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz’
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Doğa Kültür Köyü’nde bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yurduntepe, Türkiye'nin gözdesi olacak
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve aylık 115 bin TL bedelle tesislerin işletme hakkını eline alan Aras İnşaat bünyesindeki Kas Proje ve Yatırım A.Ş., Yurduntepe Kayak Merkezi'nin işletmesini resmen devraldı.
Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası olacak
Ilgaz Dağı’ndan başlayarak 7 ilçeden geçecek şekilde 318 kilometre uzunlukta Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası oluşturulacak.
Sezon öncesi hazırlıklar sürüyor
Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda, kayak sezonu öncesinde hazırlıklar sürüyor. Yarıyıl tatili için Ilgaz Dağı Milli Parkı’ndaki tesislere vatandaşların yoğun ilgi göstererek rezervasyon yaptığı belirtildi.
İGM’de Kasım mesaisi sona erdi
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dünkü oturumla son buldu. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi’nin teklifleri ve İl Encümenliği’ne üye seçimi yer aldı. Yetkin Köseoğlu İl Encümenliği Üyesi olarak seçildi.
Felakete rağmen pes etmediler
11 Ağustos 2021 yılında selin vurduğu Bozkurt’ta öğrenciler sporda önemli başarılar elde etti.
Ilgaz’daki hedef 150 bin turist
Yurduntepe Kayak Merkezi Müdürü Tuncay Sönmezışık, TUYED Yönetim Kuruluyla bir araya geldi. Sönmezışık burada yaptığı konuşmasında,bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, bu seneki ziyaretçi hedeflerinin 150 bin olduğunu dile getirdi.
Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, kayak tutkunlarını ağırlıyor
Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
Ilgaz Dağı’nda yoğunluk yaşanıyor
Kastamonu ve Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, kayak tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.
Seyahat acenteleri at çiftliklerine hayran kaldı
2022 Yılı Kastamonu Turizm Tanıtma Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle öne çıkan Daday ilçesindeki doğal yaşam çiftliklerine hayran kaldı.
Ilgaz Dağı’nda etkili kar yağışı
Kastamonu'da Mart ayına girilirken; son dönemlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kış ayının geride kaldığı düşünülüyordu; bugün sabah saatleri itibariyle Ilgaz Dağı Mevkii'nde kar yağışı etkili oldu.
Yurduntepe’de festival coşkusu
Bu sene ilki gerçekleştirilen Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali’nde Yurduntepe Kayak Merkezi, 7’den 70’e her yaştan misafirlerini ağırladı.